- abcd efgh ijkl mnop qrst uvwx yz
تغذیه های مختلف با توجه به قندی که دارند دسته بندی میشوند و با بررسی ان متوجه میشوید که چه خورکی برای دیابت مفید و چه خوراکی مضر هستند .
تغذیه درمانی
در بیماری دیابت رژیم غذایی از مهم ترین مسائلی است که باید به ان توجه شود . ولی از انجایی که هر فرد شیوه زندگی خاص خود را دارد و فرهنگ و وضعیت اقتصادی هر فرد متفاوت با فرد دیگر است پس بهتر است به جای ارائه رژیم یکسان برای افراد مختلف دستور العمل های تغذیه ای را بر مبنای درمان و نیازی که هر فرد دیابتی به غذاهای مختلف دارد که زیر نظر یک متخصص تغذیه انجام میشود .
اهداف از رژیم های غذایی دیابت
از مهم ترین و اساسی ترین هدفی که در برنامه ریزی غذایی افراد دیابتی داریم این است که قند خون انها ثبات نسبی طبیعی داشته باشد . جهت تحقق این امر باید در بین غذذاهای مصرفی با انسولین به صورت تزریقی یا طبیعی و فعالیت بدنی با ورزش را متعادل ساخت.
این برنامه ها براساس احتیاخ شما به تغذیه ها و روش زندگی کردن شما است و به شما توصیه میکند چه بخورید و مقدار ان چقدر باشد و کی مصرف شود ؟ اگر انسولین تزریق میکنید مقدار انسولینی که باید تزریق شود باید مطابق با مقدار غذایی که دریافت میکنید باشد. مقدار و نوع انسولینی که مورد نیاز بدن است باید از طریق دریافت منظم و ثابت غذا و پیگیری قند خون باشد .
اگر شما به دیابت نوع 2 مبتلا شده اید با عمل کردن به توصیه ها و مصرف مقدار و نوع غذای توصیه شده میتوانید قند خونتان را در حد طبیعی حفظ کنید . اگر دچار اضافه وزن هستید باید اول وزنتان را به وزن مناسب از نکات بسیار مهم است . چون معمولا با کاهش 5 تا 10 کیلوگرم وزن قند خون را به حد طبیعی باز میگردد .
حالا سراغ دومین هدف برنامه ریزی غذایی میرویم که دومین ان بازگشت میزان چربی به مقدار طبیعی است . دو گونه چربی خون که به طور معمول مورد بررسی و ازمایش قرار میگیرد کلسترول و تری گلیسرید است . افزایش چربی خون بسیار مضر است زیرا باعث میشود که مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی میشود .
از اهداف برنامه ریزی غذایی حفظ کردن میزان کلسترول است که خون کمتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر و تری گلیسرید کمتر از 150 میلی گرم در دیسی لیتر است . البته نکته ای که وجود دارد این است که کودکان و نوجوانان میزان کلسترول زیر 170 میلی گرم توصیه شده است .
از سومین هدف برنامه ریزی غذایی تامین کردن مقدار کافی انرژی برای حفظ وزن مناسب و طبیعی است . برای کودکان این میزان از انرژی باید به صورتی محاسبه شود که نیازهای رشد و تکامل ان ها را نیز تامین کند .
مواد غذایی که برای بیماران دیابتی مناسب است
سیب
بیشتر مختصص های تغذیه توصیه میکنند که در رژیم غذایی خود از خوردن سیب استفاده کنید . سیب کالری بسیا کمی دارد و با فیبر بالایی که دارد باعث میشود که با خوردن ان سیر شوید و احساس گرسنگی نکنند . سیب باعث میشود که میزان قند خون کم شود و دشمنی برای کلسترول بد است .
اواکات
اواکات میوه ای غنی از اسید های چرب مونوی غیر اشباع است که باعث میشود هضم کند شود و پیشگیری کردن از افزایش خون بعد از مصرف کردن غذا است .
جو
جو جایگزین مناسبی برای مصرف برنج سفید است . با مصرف جو قند خونتان بعد از مصرف غذا حدود 70 درصد کم میشود و تا ساعت های زیادی ثابت میماند . فیبر های حلال جو هضم را ارام تر و کند تر میکند و باعث میشود جذب قند صورت نگیرد .
سبزیجات
فیبری که در سبزیجات وجود دارد قند خون را از بین میبرد و به حد متعادل میرساند . البته موضوع مهم این است که سبزیجات غنی از پروتئین ها است که سبزیجات میتواند جایگزین گوشت قرمز شود .
گوشت گاو
قسمت های کم چرب گوشت گاو انتخاب مناسبی برای افراد دیابتی است . البته مقدار ان نباید زیاد باشد یک چهارم بشقابتان را در هر وعده به گوشت کم چرب گاو اتخصاص دهید. رسیدن پروتئین کافی به بدن باعث میشود که مدت طولانی ای سیر بمانید و احساس گرسنگی نکنید . با اینکار وزنتان نیز پایین می اید و بافت ماهیچه تان کاهش میابد . مصرف کردن پروتئین متابولیسم افزایش میابد .
هویج
از یکی از منابع طبیعی غنی هویج است که دارای بتاکاروتن است . مصرف هویج میتواند مبتلا شدن به دیابت را کاهش دهد و قند خون را تنظیم میکند .
تخم مرغ
مطمئن باشید خوردن یک یا دوعدد تخم مرغ در طول روز کلسترول خونتان را افزایش میدهد و باعث میشود که ساعت ها سیر بمانید و احساس گرسنگی نکنید . وقتی پروتئین بالا برود میزان قند خون نیز کم میشود .