- abcd efgh ijkl mnop qrst uvwx yz
روغنهای پخت و پز در بازار وجود دارد و با وجود تعداد زیادی از انواع مختلف روغن ها سخت است که باید بدانید کدام یک از آنها برای سلامتی افراد بهترین است . روغن های بادام زمینی یک روغن خوب و مناسب هستند که معمولا در پختن غذاها مخصوصا در زمان سرخ کردن ماده های غذایی مورد مصرف قرار میگیرد . در حالیکه امکان دارد روغن های بادام زمینی دارای بعضی از مزایاهای سلامتی است ولی دارای مشکلهای قابل توجه نیز هستند .
روغن بادام زمینی که از آنها به عنوان روغن های آراچی نیز یاد میشود یک روغن گیاهی است که از دانه های خوراکی گیاهان بادام زمینی تهیه میگردد . گرچه گیاهان بادام زمینی بالای زمین ها گل میکند ولی دانه ها یا بادام زمینی در اصل در زیر زمین رشد میکنند .
بادام زمینی بیشتر با آجیل های درختی مثل : گردو و مغز بادام دسته بندی شده است ولی در اصل انواعی از حبوبات ها هستند که به خانواده نخود و لوبیا ها تعلق دارد . بسته های فرآوری روغن های بادام زمینی میتواند طیف های گسترده ای از طعم ها داشته باشد که از ملایم ها و شیرین گرفته تا قوی متفاوت تر است .
انواع گوناگونی از بادام زمینی وجود دارد . هرکدام با استفاده از تکنیک های گوناگون ساخته میشوند :
روغن بادام زمینی تصفیه شده : این نوع تصفیه شده و دوودروزه شده است و موجب از بین رفتن قسمتهای آلرژیزای روغن میشود . به صورت معمولی برای اشخاصی که به بادام زمینی آلرژی دارند بدون خطر است . معمولا توسط رستوران ها برای سرخ کردن غذاهایی مانند : مرغ و سیب زمینی سرخ کرده استفاده میشود .
روغن های بادام فشرده شده : در این راه و روش ها بادام زمینی خرد میشود . تا روغن های آنرا بیرون بیاورید . این فرآیند ها با گرمای کمتر بیشتر از طعم طبیعی بادام زمینی ها و ماده های مغذی بیشتری را حفظ میکند .
روغن بادام زمینی لذیذ : روغن های مخصوص آن به حساب می آید این نوع از آنها تصفیه نشده و معمولا بو داده میشود و به این روغن ها طعم عمیق تر و شدید تر نسبت به روغن های تصفیه شده میدهد . از این ماده برای طعم دادن به غذاهایی مثل : سیب زمینی سرخ شده مصرف میشود .
مخلوط روغن بادام زمینی : روغن های بادام زمینی غالبا با طعم مشابه ولی روغن های کمتری مانند : روغن های سویا مخلوط میگردد . این نوع برای مصرف کننده ها به صرفه تر است و معمولا برای سرخ کردن ماده های غذایی به صورت عمده فروش میرود .
روغن های بادام زمینی به صورت گسترده در سراسر جهان مورد قرار میگیرد ولی بیشتر در آشپزی های چینی ، آسیای جنوبی و آسیای جنوب شرقی رایج است . در ایالات متحده در طول جنگهای جهانی دوم محبوبیت زیادی پیدا میکند که روغن های دیگر به دلیل کمبود ماده غذایی کمیاب است .
ترکیب ماده های مغذی :
در اینجا تجزیه ماده های غذایی برای یک قاشق غذاخوری روغن های بادام زمینی ذکر شده است :
کالری : 119
جربی : 14 گرم
چربی اشباع : 2.3 گرم
چربی اشباع نشده : 4.3 گرم
چربی اشباع نشده : 6.2 گرم
ویتامین ای : 11 درصد
فیتواسترول ها : 27.9 میلی گرم
تجزیه اسید های چرب روغن های بادام زمینی 20 درصد چربی اشباع ، 50 درصد چربی های اشباع نشده و 30 درصد چربی اشباع نشده است .
انواع اصلی چربی های اشباع نشده 50 موجود در روغن های بادام زمینی را اسید های اولئیک یا امگا 9 می نامند .
همچنین حاوی مقدار زیادی اسید های لینوئیک ، انواعی از اسید های چرب امگا 9 و مقدار کمتری اسید های پالمیتیک چربی اشباع شده است .
مقدار زیادی از چربی های امگا 6 که روغن بادام زمینی در آنها وجود دارد امکان دارد چیز خوبی نباشد . این چربی ها موجب به وجود آمدن التهاب ها میشوند و با مشکلهای گوناگون سلامتی در ارتباط است .
مقدار قابل توجهی از چربی های اشباع نشده موجود در این روغن ها موجب میشود که از آنها برای سرخ کردن و بقیه روش های پخت و پز با گرمای زیاد استفاده نمایید . با این حال مقدار مناسبی از چربی های اشباع نشده که در دمای بالا پایدارتر است .
از سمتی دیگر روغن های بادام زمینی از منابع بسیار خوبی از ویتامین e هستند که یک آنتی اکسیدان که دارای خاصیت های درمانی زیاد مثل : محافظت نمودن از بدن افراد در مقابل آسیبهای رادیکال های آزاد و همچنین کم شدن خطرات مبتلا شدن به بیماری های قلبی است . این روغن ها کمک بسیاری به شما میکند تا خاصیت درمانی آنرا استفاده کنید و از آن استفاده مفید کرده باشید تا بهره مند شوید .