- abcd efgh ijkl mnop qrst uvwx yz
اب بدن از مهم ترین عواملی است که میتواند برای افراد روزه دار باعث مشکلات زیادی شود و حتی باعث به خطر افتادن جان افراد میشود . امادگی تغذیه ای برای استقبال کردن از ماه مبارک رمضان از عامل های موثری در کاهش مشکلات برای روزه گرفتن در این ماه است .
برخلاف عقیده برخی افراد در روز هایی که به ماه مبارک رمضان مانده است هدف افزایش ذخیره بدن را روزه داری را افزایش میدهد . اگر ذخیره ماده غذایی کم باشد باعث افزایش مشکلات میشود و روزه داری را سخت و دشوار تر میکند .
بهترین کار برای کاهش گرسنگی و تشنگی در رماه مبارک رمضان این است که از 1 هفته تا 10 روز قبل از شروع ماه رمضان حجم غذایی مصرفی را کم کم کاهش دهید اینکار باعث میشود که حجم متابولیسم و سوخت و ساز بدن کاهش پیدا کند و بدن به کم غذا خوردن و گرسنه نشدن عادت کند .
اب بهترین نوشیدنی گوارا در ماه رمضان
اب از بهترین نوع نوشیدنی است و هیچ جایگزینی برای اب وجود ندارد اب به طوری مفید است که کارشناسان به هر فردی توصیه میکنند که در طول روز یک تا یک و نیم لیتر اب بنوشند . برای روزه گرفتن و کاهش سختی و مشکلات لازم است که افراد فاصله بین سحر تا افطار اب و مایعات کافی مصرف کنند تا دیگر کمبود اب در بدن نداشته باشند . همچنین به افراد توصیه میشود که برخی از عنصر های طبیعی مانند برگ های نعناع ، زنجبیل رنده شده یا لیمو ترش به اب اضافه کنند و بعد ان را مصرف کنند .
پرهیز از نوشیدن اب یخ
زمانی که اب بسیار خنک همراه با یخ مصرف میکنید چون باعث پایین اومدن دمای بدن در مدت کوتاهی میشود و اینکار باعث رفع تشنگی در دراز مدت نمیشود . در زمان افطار باید از خوردن اب یخ پرهیز کنید . در نوشیدن اب در افطار از اب ولرم استفاده کنید .
مصرف میوه و سبزیجات
میوه ها و سبزیجات تازه حاوی مقدار زیادی اب و فیبر هستند که برای مدت زمان زیادی در روده ها باقی میمانند . همچنین به افراد روزه دار توصیه میشود که برای کاهش سختی در هنگام شب و در وعده غذایی پیش از سحربه مقدار کافی و لازم از میوه ها و سبزی ها تغذیه کنند تا از تشنه شدن انها در طول روز جلوگیری شود
خیار از بهترین و پرطرفدار ترین میوه ها و سبزیجات به حساب می اید که طبخ خنک و سرد دارد و بهترین راه برای در امان ماندن از تشنگی ماه مبارک رمضان است . مزایای دیگری که این میوه دارا است این است که دارای الیاف سلولزی مغزی است که باعث اسان شدن فرایند های هضم غذا میشود و مواد سمی را از روده ها خارج و پاک میکند .
همچنین میتوانید از میوه های تازه مانند طالبی و هندوانه و خربزه استفاده کنید . زیرا این میوه ها به طور شگفت انگیز و چشم گیر باعث کاهش تشنگی میشوند و تا حدی مواد معدنی از دست رفته از طریق عرق کردن را باز میگرداند .
نخوردن زیاد شیرینی ها و تنقلات
با توجه به اینکه روز ها طولانی است و فاصله کمی بین وعده های افطاری و شام و سحری وجود دارد از پر خوری و زیاد خوردن در زمان افطار و بعد از ان باید جلوگیری شود زیرا در صورتی که این موضوع را رعایت نکنید دچار بیماری ها و ناراحتی های گوارشی میشوید .
در روز های ماه مبارک رمضان بهتر و مفید تر است که به مقدار خیلی کمی از شیرینی ها استفاده کنید مخصوصا اگر شیرینی ها شامل : زولبیا ، بامیه یا پشمک باشد . البته یکی دیگر از مسائلی که توصیه میشود این است که در جاهایی که درخت نخل رشد نمیکند از مصرف زیاد خرما پرهیز شود . ولی در مکان هایی که درخت نخل دارد زیاد خوردن خرما ضرری ندارد .
توصیه میشود به جای اینکه فردی هرروز مقدار زیادی از زولبیا و بامیه مصرف کند که فقط دارای انرژی و فاقد مواد مغذی ( ویتامین ها و املاح ها ) هستند از مواد غذایی شیرینی استفاده شود که قند ان طبیعی باشد مانند : خرما و کشمش .
نوشیدن شربت های سنتی
شربت ابلیمو یکی از نوشیدنی هایی است که برای ماه رمضان بسیار مناسب و مفید است . مصرف شربت ابلیمویی که کم شیرین باشد باعث ترشح بزاق میشود و احساس تشنگی در روزه داران را از بین میبرد .
کاسنی
عرقیات سنتی فقط کانسی است که خاصیت خنک کنندگی را دارد و برای کاهش احساس تشنگی در ماه مبارک رمضان بسیار مناسب است و مصرف ان توصیه میشود . از این رو به شما پیشنهاد میشود که نوشیدنی هایی مانند : خاکشیر را با مقدار کمی کاسنی و گلاب باهم مخلوط کرده و استفاده کنید تا راه حلی برای شما باشد .