- abcd efgh ijkl mnop qrst uvwx yz
بهترین راه ها برای حفظ کردن میوه ها خشک کردن آنها است . عمر و ماندگار ماندن میوه خشک به عوامل های زیادی بستگی دارد که در این متن با آنها آشنا میشویم .
برای اینکه میوه ها در همه ی فصل های سال استفاده کنید میتوانید آنها را خشک کنید . میوه های خشک را میتوانید به عنوان تنقلات استفاده کنید حتی میتوانید آنها را داخل دمنوش های خود استفاده کنید و از خاصیت های آنها بهره بردار شوید .
میوه هایی را که برای خشک کردن انتخاب کرده اید باید کاملا رسیده ، سفت و آماده باشند. میوه هایی که آسیب دیده هستند و هنوز به طور کامل نرسیده اند و یا بیش از اندازه رسیده شده اند ارزش غذایی ندارند و زمانیکه آنها را خشک میکنید طعم آنها چندان جذاب و خوش طعم نمیشود .
چه میوه هایی را میتوان خشک کرد؟
کشمش ، خرما و آلو خشک از نمونه هایی از این میوه ها هستند که میتوانیم آنها را خشک کنیم و همچنین سایر میوه هایی که میتوان آنها را خشک کرد شامل : سیب ، زردآلو ، موز ، توت ، کیوی ، انجیر ، انبه ، هلو ، گلابی ، آناناس ، توت فرنگی ، گوجه فرنگی و خرمالو است .
آماده کردن میوه ها برای خشک کردن
میوه هایی که برای خشک کردن انتخاب کرده اید را اول با آب سرد شستشو دهید و به آرامی آنها را بشویید تا خراب نشود . بعد از این مرحله با استفاده از یک تکه پارچه تمیز یا حوله های کاغذی آنها را خشک کنید . شما میتوانید میوه های کوچک مانند انگور یا انواع مختلف توت ها را داخل آبکش قرار دهید تا آنها به مرور زمان خشک شوند .
خرما ، انگور ، زردآلو ، انجیر ، سیب ، هلو و حتی گلابی جزو میوه هایی هستند که افراد هایی که در قدیم زندگی میکردند آنها را خشک و از آنها تغذیه میکردند .
از سیاه شدن میوه ها جلوگیری کنید . برای جلوگیری از موضوع سیاه شدن میوه ها ( اکسید شدن ) باید کار های زیر را انجام دهید :
میوه ها را داخل آب نمک قرار دهید . 6 قاشق نمک را در سه و نیم لیتر آب حل کنید و میوه ها را داخل آن بیندازید و بعد آنها را خشک کنید .
سیب و هلو را میتوانید در آب یخ قرار دهید و سپس خشک کنید . همچنین میتوانید روی برش های سیب کمی آبلیمو بریزید .
آناناس ، هلو و موز : 1 استکان شکر و 3 استکان آب و 1 استکان عسل را باهم مخلوط کنید و میوه ها را در آن خیس کنید .
آب گرم را با آب آناناس یا لیمو باهم مخلوط کنید و میوه ها را داخل آن خیس کنید . 2 قاشق غذاخوری اسید اسکوربیک را با یک لیتر آب مخلوط کرده و میوه ها را داخل آن خیس کنید.
هلو ، آلبالو و توت : یک بسته ژلاتین گیاهی را با یک استکان آب و یک دوم استکان شکر مخلوط کرده و میوه ها را داخل آن قرار بدهید .
میوه ها به دو صورت خشک میشوند :
یه صورت طبیعی
با دستگاه مانند : خشک کن مواد غذایی
مراحل خشک کردن میوه در آفتاب
برای خشک کردن میوه ها یک روز گرم آفتابی را که رطوبت هوا زیر 60 درصد و هوا هم آفتابی و گرم است انتخا کنید تا در آنروز میوه ها را خشک کنید . اینکار چندروز زمان میبرد بنابراین لازم است که هوا برای چندروز متوالی صاف و خوب باشد .
میوه ها را روی سینی توری استیل ضدزنگ ، پلاستیکی یا فایبرگلاس با روکش تفلون قرار بدهید و با کمی فاصله روی توری بچینید .
سینی های میوه را روی دو عدد آجر قرار بدهید تا از زمین فاصله داشته باشد و بر روی آن یک توری نازک بیندازید و زیر نور آفتاب قرار بدهید . قرار دادن سینی روی آجر باعث میشود بهتر هوا جریان پیدا کند و میوه ها سریع تر خشک شود .
برای سرعت دادن به مراحل خشک کردن میوه در زیر سینی یک ورق آلمینیوم یا قلع قرار بدهید تا هوای خنک شب بتواند میوه را دوباره مرطوب کند و بعد سینی را در شب در جای سرپوشیده قرار دهید .
میوه ها زیر و رو کرده تا آب دو طرف آنها کشیده و خشک شود . هر روز چندبار به میوه ها سر بزنید و میوه های چروکیده و جویدنی که ترد شده باشد را جمع کنید .
روش خشک کردن میوه در فر
شما برای خشک کردن میوه ها در فر به کاغذ مومی یا لاینر های سیلیکونی و سینی فر یا توری های گرد مخصوص پیتزا نیاز دارید . روش اینکار بسیار ساده است فقط لازم است که میوه ها را در دمای پایین نگه دارید تا آب آنها به انداز کافی تبخیر شود .