- abcd efgh ijkl mnop qrst uvwx yz
شما می توانید با این دانه ی سبز خوشمزه غذاهایی مانند : باقالی پلو , کوکو باقلا , باقلا خورش , باقلا قاتق و ... درست کنید . دقت داشته باشید که مصرف آن می تواند برای افرادی مضرر و برای افرادی بسیار مفید باشد . با ما همراه باشید تا شما را با خواص باقلا آشنا کنیم .
این دانه های سبز رنگ در مناطق سردسیر و شمالی کشور کشت می شود و در فصل بهار برداشت می شود . البته در مناطق گرمسیری مانند خوزستان , باقلا در پاییز و زمستان برداشت می شود .
طبق یافته های محققین , دانه های باقلا در قبرهای مصریان باستان یافت شده که نشانگر استفاده ی یونانیان و مصریان در زمان های گذشته از این دانه بوده است .
مواد مغذی موجود در باقالی :
وجود فولات در باقالی :
شما با مصرف یک لیوان باقالی پخته شده در طول روز , 44 درصد از مصرف روزانه ی فولات بدن تان را تامین می کنید . فولات می تواند برای تولید مواد ژنتیک و ساختن سلول ها به بدن شما کمک کند . همچنین فولات به تولید رشد سلول های جدید بدن کمک می کند . دقت داشته باشید که خانم های باردار برای جلوگیری از کم خونی نیاز به مصرف غذاهای دارای فولات دارند .
وجود مقدار زیادی آهن در باقالی :
هر یک لیوان باقالی که شما مصرف کنید دارای 3 میلی گرم آهن می باشد . آهن می تواند اکسیژن را در بدن شما به حرکت در بیاورد . وجود آهن در بدن هر فرد به میزان لزوم واجب است زیرا تقویت سیستم ایمنی بدن شما به کمک آهن انجام می شود .
وجود فلز روی در باقالی :
یک لیوان باقلا می تواند نیاز شما نسبت به روی را در طول یک روز برطرف کند . برای رشد بدن شما به میزان زیادی روی نیاز دارد . کمبود روی در بدن می تواند بدن شما را برای رشد با مشکل مواجه کند بنابراین وجود آن برای رشد بدن لازم و ضروری می باشد . به علاوه کمبود روی سبب کاهش گلبول های سفید و در نتیجه تضعیف سیستم ایمنی می شود .
با خوردن باقالی پوکی استخوان نمی گیرید :
یکی از مهم ترین خاصیت این دانه های کوچک سبز رنگ , جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان می باشد . طبق تحقیقات , مصرف یک لیوان باقالی پخته شده می تواند 36 درصد از میزان منگنز مورد نیاز بدن شما را تامین کنید . منگنز مورد نیاز بدن برای استحکام و رشد استخوان ها می باشد و باعث قطور تر و حجیم تر شدن آن ها می شود , که این حجم دهی استخوان های بدن شما را در برابر شکستن حفظ می کند .
استفاده از باقالی می تواند کمبود کلسیم را در بدن از بین ببرد و استخوان های بدن شما را محکم و قوی و شما را از پوکی استخوان حفظ نماید .
افزایش انرژی بدن :
همان طور که گفته شد باقالی دارای میزان زیادی آهن می باشد و آهن باعث می شود گردش اکسیژن در رگ ها بهتر انجام شود . آهن در بدن به تولید هموگلوبین کمک می کند که باعث جذب بهتر اکسیژن به سلول ها نیز می شود . این امر می تواند احساس خستگی و کسلی را در شما از بین ببرد و باعث بالا رفتن انرژی بدن شود .
درمان یبوست با باقالی :
امروزه به دلیل استفاده از غذاهای ناسالم , بسیاری از افراد به بیماری یبوست دچار هستند . یبوست در افراد باعث بزرگ تر شدن شکم می شود . معمولا خانم ها و آقایان برای کوچک تر نشان دادن شکم هایشان از گن لاغری استفاده می کنند , اما ابتدایی ترین کاری که باید انجام شود , درمان یبوست است . باقالی دارای میزان زیادی فیبر می باشد که می تواند باعث بهبود حرکت روده ای شود . شما می توانید برای درمان یبوست استفاده از سیزیجات , میوه ها را به دلیل داشتن فیبر افزایش دهید . مصرف باقالی می تواند یکی از موثر ترین روش ها برای مقابله با این مشکل باشد .
به علاوه مصرف آن به دلیل دارا بودن فیبر زیاد , می تواند غذای کاملی برای رژيم غذایی شما برای کاهش وزن باشد . همچنین شما را از پرخوری و داشتن اشتهای کاذب در امان نگه می دارد . بنابراین مصرف باقالی می تواند در شما باعث کاهش وزن , کاهش چربی و سایز شکم و در انتها سبب لاغری برای تان شود . سعی کنید این ماده غذایی خوشمزه را در فصل بهار تهیه و مصرف نمایید . همچنین می توانید آن را درون فریزر نگه داری نمایید .